Sistemul de termoizolaţie Carbon

CarbonFassadenputz

Sistemul de termoizolaţie Carbon

GRAFIT, DIAMANT, FIBRĂ DE CARBON – UNUL Şl ACELAŞI LUCRU?
ÎN ESENŢĂ, TOATE AU LA BAZĂ ATOMUL DE CARBON – ÎNSĂ VALOAREA Şl PROPRIETĂŢILE LOR DIFERĂ ÎN MOD ESENŢIAL. UN ELEMENT CU MULTE UTILIZĂRI, MULTIVALENŢĂ OFERITĂ DE CELE PATRU LEGĂTURI ALE SALE.

Plăcile de polistiren expandat Dalmatina , o combinaţie de perle albe şi perle grafitate, îmbină termoizolarea superioară a plăcilor grafitate cu avantajele termodinamice ale plăcilor albe de polistiren, oferind în acelaşi timp importante puncte în plus faţă de plăcile termoizolante standard.

Un strat de armare trebuie să protejeze termoizolaţia timp de decenii împotriva mingilor lovite accidental de ziduri, a bicicletelor sprijinite de pereţi şi îndeosebi să ofere protecţie împotriva capriciilor vremii. Masele de şpaclu îmbunătăţite cu fibre de carbon prezintă caracteristici superioare, chiar la grosimi reduse, pe durata mai multor ani.

Produsele premium din gama Carbon, în combinaţie cu noul paletar Carbon-Edition A1 -un extras din colecţia 3D System plus în care au fost selectate exclusiv nuanţele fotosta-bile – asigură faţadelor cea mai înaltă clasă de rezistenţă a culorii la UV.

Solicitările de natură termo-fizică limitau până în momentul de faţă utilizarea nuanţelor întunecate (grd.luminozitate<20) pentru finisajele sistemelor termoizolante. Alegând noul sistem termoizolant Carbon, puteţi opta în condiţii de siguranţă pentru culori cu luminozitate până la 5 (negru).

Prin folosirea pigmenţilor speciali nanostructurati se reduce semnificativ aderenţa particulelor de murdărie: lumina naturală a soarelui activează (prin fotocataliză) aceşti pigmenţi special optimizaţi nanotehnologic ce dezmembrează particulele de murdărie, acestea fiind astfel uşor de îndepărtat de vânt şi ploaie.

TERMOIZOLARE SUPERIOARA

PLĂCILE TERMOIZOLANTE DALMATINA® SIGURANŢĂ TERMICĂ, PUNCT CU PUNCT

Inovaţie de la Caparol: plăcile de polistiren expandat Dalmatina®, o combinaţie de perle albe şi perle grafitate, îmbină termoizolarea superioară a plăcilor grafitate cu avantajele termodinamice ale plăcilor albe de polistiren, oferind în acelaşi timp importante puncte în plus faţă de plăcile termoizolante standard.

Puncte în plus:

 • Putere ridicată de termoizolare: cu un coeficient de transfer termic de 0,0329 W/mK, plăcile Dalmatina® realizează o termoizolare superioară cu cca. 15% faţă de polistirenul alb expandat, pentru aceeaşi grosime şi densitate a plăcii => mai multă eficienţă de izolare (sau reducere corespunzătoare a grosimii stratului de izolare);
 • Stabilitate dimensională;
 • Insensibilitatea termică garantează o siguranţă maximă la aplicare;
 • Aspect unic, de neconfundat, pentru un control rapid al calităţii;
 • Montaj mai uşor : rosturile dintre plăci sunt mai uşor de observat la montare în cazul polistirenului Dalmatina® decât în cazul polistirenului alb, care reflectă lumina şi împiedică vederea, creând efectul de „orbire”;
 • Randament mai ridicat la izolare termică: datorită coeficientului de transfer termic de 0,034 W/mK, plăcile termoizolante Dalmatina® oferă o eficienţă termică mai ridicată cu 15 procente la izolaţia faţadelor precum şi posibilitatea de a reduce în mod corespunzător grosimea stratului de izolaţie.

Aplicare în siguranţă

Chiar şi în cazul temperaturilor ridicate, plăcile termoizolante pentru faţade Dalmatina® se pot depozita fără probleme şi pot fi aplicate în deplină siguranţă. Lipsa lor de sensibilitate termică conferă o foarte mare stabilitate dimensională, fiind exclusă o deformare nedorită sau o curbare a plăcii proaspăt aplicate.

Fenomenul de evaporare – uscarea prea rapidă a masei de armare din cauza plăcilor de izolaţie prea încălzite – aparţine de asemenea trecutului.

In plus, datorită stabilităţii dimensionale, devine inutilă umbrirea schelelor care necesită costuri ridicate.

Calitate unică

Aspectul optic inconfundabil face uşoară identificarea materialului pe faţadă, fiind astfel garantată calitatea produsului şi făcând imposibilă substituirea lui cu altul de calitate îndoielnică: scor maxim la capitolul siguranţă!

Nu vă asumaţi riscuri în cazul sistemelor de termoizolaţie! Alegeţi siguranţa punct cu punct oferită de plăcile termoizolante DALMATINA®, inovaţie de la CAPAROL.

termoizolatie superioara

tab1

REZISTENTA LA IMPACT

EDITIA CARBON. HIGH TECH PUR. FATADE REZISTENTE LA SOLICITARILE EXTREME.

Sistemul termoizolant Carbon asigură faţadelor siguranţă prin rezistenţa la solicitări mecanice. Cu ajutorul fibrelor de carbon se obţin sisteme termoizolante cu o rezistenţă maximă în zona soclurilor şi a zonelor de acces, puternic solicitate mecanic.

Rezistenţa la solicitări extreme se obţine prin utilizarea fibrelor de carbon în reţetele de fabricaţie a produselor noastre premium Carbon. Masele de şpaclu îmbunătăţite cu fibre de carbon prezintă caracteristici superioare – chiar la grosimi reduse – pe durata mai multor ani.

Rezistenta la tracţiune a fibrelor de carbon este de 20 de ori mai mare decât cea a titanului, astfel se obţine o rezistenţă înaltă la solicitările mecanice şi termice la care este supusă faţada. Rezistenta la solicitările mecanice ale sistemului termoizolant Carbon este demonstrată prin testul de impact cu bilă. Acest test stabileşte rezistenţa sistemelor de termoizolaţie compozite cu straturi de tencuială, în conformitate cu “Ghidul pentru agrementul tehnic european – ETAG 004”.

Toate componentele Ediţiei Carbon au performanţe net superioare limitei de 10 Jouli, solicitată de către normativ.
Ediţia Carbon rezistă la lovituri de ordinul a 50 de Jouli.

Ediţia Carbon a absolvit cu succes şi alte verificări cum ar fi: rezistenta la lovituri de mingi conform DIN 18032-3, de asemenea sistemul a fost calificat cu gradul de rezistenţă 5 (maxim) la grindină.

Prin sistemul termoizolant Carbon, utilizaţi un sistem care restabileşte limitele în ceea ce priveşte rezistenţa mecanică a faţadei!

try1-8

try1-9

tab2

FOTOSTABILITATE

REZISTENTA IN TIMP A CULORII LA UV

Vă invităm să vă bucuraţi de gama bogată de nuanţe care rămân proaspete şi strălucitoare pe termen lung. Ediţia Carbon îmbină avantajele a două inovaţii Caparol pentru faţade: paletarul Carbon-Edition A1 pentru faţade şi tehnologia nano-hibrid pentru faţade curate.

Noul paletar Carbon-Edition A1 pentru faţade este un extras din colecţia 3D-System Plus. Au fost selectate exclusiv nuanţele realizate cu pigmenţi anorganici de cea mai înaltă calitate, care împreună cu CarboSil Fassadenfarbe asigură o fotostabilitate îndelungată. Nuanţele din paletarul A1 oferă, în combinaţie cu produsele pre-mium din gama Carbon, o siguranţă sporită în ceea ce priveşte alegerea culorilor pentru faţade. Clasificarea nuanţelor se bazează pe Fişa BFS 26 a Comisiei de Stat pentru Vopsele şi a Protecţiei Valorilor Imobiliare (Germania) şi confirmă poziţionarea vopselei nuanţate CarboSil Fassadenfarbe în cea mai înaltă clasă de calitate a acoperirilor pentru faţade (clasa A) şi a pigmenţilor anorganici (grupa 1).

Noua vopsea CarboSil Fassadenfarbe reprezintă prima generaţie de vopsele care dispune de toate avantajele oferite de tehnologia nano-hibrid (NQG). Faţade mai curate pe termen lung, o intensitate mai înaltă a culorilor şi de asemenea o fotostabilitate îndelungată, sunt avantajele care desemnează această vopsea ca fiind alegerea cea mai sigură pentru faţada dumneavoastră. Aceste avantaje reprezintă un pas important în ceea ce priveşte realizarea construcţiilor durabile. Astfel se prelungesc intervalele de renovare şi scade consumul de material pe durata ciclului de viaţă a clădirilor.

try1-11

tab3

NUANTE INTENSE

SISTEMUL CARBON
NUANTE INTENSE? TOTUL ESTE POSIBIL!

Solicitările de natură termo-fizică impun cerinţe ridicate suprafeţelor de faţade izolate termic. Până în momentul de faţă era imposibilă utilizarea nuanţelor închise (grad de luminozitate < 20) pe sisteme de termoizolaţii din cauza tensiunilor înalte ce apar la temperaturi ridicate, constituind un risc ridicat de apariţie a fisurilor.

Acest lucru s-a schimbat considerabil: a apărut Sistemul Carbon care face posibilă utilizarea în condiţii de siguranţă a nuanţelor închise şi pentru sistemele de termoizolaţii.

Variaţiile mari de temperatură într-un interval scurt de timp şi temperaturile maxime înregistrate la suprafaţa finisajului sunt doi parametri care în cazul sistemelor clasice de termoizolaţie limitează alegerea culorilor în nuanţe închise.

Gradul de luminozitate: Noul sistem de termoizolatie CARBON face posibila utilizarea pentru stratul de finisaj a culorilor cu grad de luminozitate 5 (negru).

Variaţiile maxime de temperatură apar în zilele însorite de iarnă (vezi fig. 1). Suprafeţele faţadelor vopsite în culori închise pot ajunge la temperaturi de până la 60°C. Umbrirea bruscă, datorată apariţiei norilor, are ca efect răcirea imediată a suprafeţei: variaţiile de temperatură de până la 50°C determină apariţia unor tensiuni enorme, straturile uzuale de armare neputând rezista la astfel de solicitări. Şi temperaturile înalte reprezintă un pericol pentru faţadele termoizolate. în timp ce expunerea la soare nu reprezintă un pericol pentru suprafeţele în culori deschise (vezi fig. 2), pe suprafeţele în culori închise se pot înregistra temperaturi peste 70°C pe durata mai multor ore. Plăcile convenţionale din polistiren nu rezistă la astfel de solicitări: se deformează, apar fisuri şi se diminuează efectul de termoizolare.

Sistemul de termoizolaţie Carbon oferă perspective noi: datorită utilizării unui strat final cu o elasticitate înaltă, întărit cu fibră de carbon şi a utilizării plăcilor termoizolante din vată minerală, variaţiile bruşte şi vârfurile de temperatură nu mai constituie o problemă.

Drept urmare, datorită acestor avantaje este posibilă realizarea în premieră a suprafeţelor de culori închise (cu grad de luminozitate până la 5) pe sistemele de termoizolaţii.

Utilizaţi acest avantaj tehnologic pentru realizarea unor termoizolaţii ce permit alegerea liberă a nuanţelor!

try1-13

tab4

AUTOCURATARE

SISTEMUL CARBON. NANOTEHNOLOGIE. FATADE FRUMOASE, CURATE SI REZISTENTE IN TIMP.

Murdăria şi praful schimbă în mod semnificativ imaginea „cărţii de vizită” a construcţiei, faţada. Mucegaiul, algele şi ciupercile necurăţate la timp, pot aduce prejudicii de durată proprietarilor, de la cele tehnice (distrugerea finisajului clădirii) până la cele financiare, sau chiar de sănătate. Pagubele pot fi însemnate iar lucrările de reabilitare şi reparaţii sunt costisitoare. Faţadele necesită în plus, protecţie la intemperii, rezistenţă la UV şi la solicitări mecanice (şocuri, lovituri, zgârieturi).

Un finisaj performant implică o permeabilitate ridicată la vaporii de apă şi gaze, lăsând peretele să respire. Cerinţa cea mai importantă este protecţia zidăriei împotriva umidităţii produse de apă, de ploaie şi intemperii.

Cea mai dificilă misiune a produselor de finisaj pentru faţade constă în protecţia sistemelor de termoizolaţii. Pe timp de zi, sub lumina soarelui, faţadele termoizolate se încălzesc până la 60 °C -70°C. Noaptea, temperaturile scad rapid. Aceste fluctuaţii extreme de temperatură, de multe ori de peste 40°C, supun straturile subţiri ale produselor de finisaj la şocuri termice puternice. în plus, datorită faptului că lianţii vopselelor de exterior uzuale sunt termoplastici şi mai puţin stabili, se creează un mediu favorabil pentru fixarea prafului şi murdăriei pe faţadă. într-un astfel de mediu şi culorile se degradează mai uşor.

Pentru rezolvarea tuturor acestor probleme, Caparol a dezvoltat un nou concept tehnologic şi arhitectural: Ediţia Carbon. Vopseaua de faţadă şi tencuielile decorative din gama Carbon sunt îmbunătăţite cu fibre de carbon şi produse după o formulă specială, care le conferă proprietăţi fizico-structurale deosebite, diferite de produsele obişnuite.

Caracteristicile dezvoltate datorită tehnologiei nano-hibrid (NQG) întărită cu fibre de carbon, permit aplicarea acestor produse de finisaj final, pe toate sistemele de termoizolaţii. Extrem de performante, aceste produse de finisaj vă oferă:

 • protecţie înaltă împotriva intemperiilor;
 • durabilitate ridicată a finisajelor pe sistemele de termoizolaţie;
 • permeabilitate foarte bună la vapori de apă;
 • protecţie împotriva apariţiei şi dezvoltării algelor, ciupercilor, mucegaiului;
 • păstrarea aspectului proaspăt al culorilor, inclusiv al celor în nuanţe întunecate.

Rezultatul acestor tehnologii este fenomenul de AUTOCURAŢARE a faţadelor.
Construcţia tridimensională a reţelei nano-cuarţ NQG conferă duritate, astfel încât fenomenul de înmuiere (plasticitate termică) a produsului de finisaj datorită acţiunii razelor UV, chiar şi pe timpul verilor calde, este aproape complet exclus. Această reţea specială creează o barieră în calea menţinerii umidităţii pe faţadă şi reduce în mod semnificativ posibilitatea de lipire a murdăriei sau a prafului fin pe suprafaţa construcţiei. Mai mult, pe timp de vânt puternic, grindină, zăpadă sau ploaie intensă, vopseaua sau tencuiala decorativă nu suferă niciun fel de deteriorări.

tab5

SERIA CARBON

Fatade imbatabile

Tehnică pură pentru protecţia maximă a faţadei. Stratul de armare dovedeşte o rezistenţă deosebit de ridicată la stropii de ploaie şi la lovituri >>50 Jouli.

De neclintit

De neclintit în ceea ce priveşte rezistenţa la solicitări termice şi mecanice: combinaţia unică de elasticitate şi tărie îi maximizează durata de viată.

Siguranta oferita fatadei

Mortar mineral alb, întărit cu fibră de carbon, cu rezistenţă ridicată la impact, aplicabil şi mecanizat.

Protectie indelungata

Un nou standard de calitate – suprafeţe mai uscate ca niciodată, prevenirea apariţiei fisurilor asigură prospeţimea culorilor faţadei în timp.

Bucuria culorii

Putere excelentă de acoperire, ranforsare cu fibre de carbon, protecţie la intemperii: ultima generaţie de materiale.

carbonit1CarboNit – Sistemul de protectie a soclului

FAŢADE IMBATABILE

DOMENIUL DE APLICARE: Faţade, în special pentru zona intrărilor şi a soclurilor.
AVANTAJ: Protecţie maximă împotriva şocurilor mecanice şi a fisurilor faţadei. Cea mai înaltă clasă de rezistenţă la grindină.

TEHNICĂ PURĂ:
Zona soclului şi a intrării într-o clădire sunt cele mai expuse. Nicăieri altundeva nu se văd mai repede urmele uzurii.

Masa de armare CarboNit este un material bi-component alcătuit din CarboNit şi CarboNit Powder. Este întărită cu fibre de carbon, extrem de rezistentă la lovire, pentru realizarea unui strat armat în zona soclului, cu o grosime a stratului de până la 8 mm. Acest produs a fost dezvoltat special pentru a face faţă solicitărilor extreme de ordin mecanic, precum şi utilizării intensive în zonele expuse ploii şi stropirii cu apă.

Cu o rezistenţă la impact de peste 50 Jouli, o faţadă protejată cu CarboNit este asigurată împotriva actelor de vandalism. Rezistenţa imbatabilă la lovire este datorată procentului
extrem de ridicat de fibre de carbon din componenţa materialului, precum şi utilizării exprese a diferitelor lungimi de fibră. Prin întărirea nanocristalină a masei de armare este posibilă atingerea nivelului maxim de performanţă ce stabileşte noi limite: conform criteriilor EOTA, această rezistenţă la impact, extrem de ridicată, nu poate fi testată pe standurile de probă existente la majoritatea institutelor. Laboratoarele autorizate pentru a putea efectua această testare trebuie să adapteze directiva ETAG la valorile rezultate din testarea produsului.

Avantaje la toate nivelele – prima soluţie reală pentru elemente de faţadă şi pentru socluri solicitate extrem.

carbonit2

carbonspachtel1CarbonSpachtel – suprafata protectoare de carbon

DOMENIUL DE APLICARE: Strat de armare al faţadelor izolate cu polistiren.
AVANTAJ: Siguranţă şi durată de viaţă.

STRATUL DE PROTECŢIE CU CARBON DE LA CAPAROL

Un strat de armare trebuie să protejeze izolaţia timp de decenii împotriva mingilor lovite accidental de ziduri, a bicicletelor sprijinite de pereţi şi îndeosebi să confere protecţie împotriva capriciilor vremii. în mod curent se utilizează straturi de armare de 3 mm grosime: rezistenţa la şocuri mecanice de 15 Jouli recomandă Carbon Spachtel ca fiind soluţia rezistentă la solicitările mecanice uzuale.

CarbonSpachtel este prima masă de armare special concepută pentru sistemele termoizolante rezistente la solicitări mecanice.

Carbonul este pe bună dreptate supranumit „materialul minune” în acele domenii în care utilizarea lui a dus la atingerea de performanţe aflate la „limita imposibilului”. Este ACEL material utilizat în Formula 1, ciclism, iahting, însă şi în robotică, deoarece chiar şi în cazul unor grosimi reduse, materialul dovedeşte o rezistenţă extremă.
Pericolul evident pentru faţade rezultă din solicitările de ordin mecanic; pe lângă acestea, solicitările termice reprezintă un factor de risc la fel de ridicat. Materialele termoizolante de grosimi tot mai mari implică solicitări crescute pentru restul componentelor sistemelor termoizolante. Prin caracteristicile sale unice, fibra de carbon este materialul ideal pentru o armare de lungă durată a faţadei.

Combinaţia de elasticitate şi rezistenţă extremă a fibrei de carbon fac din CarbonSpachtel un unicat.

carbonspachtel2

Carbon Minera – siguranta oferita fatadei

Armarea prin utilizarea fibrei de carbon

DOMENIUL DE APLICARE: Strat de armare al faţadelor izolate cu polistiren.
AVANTAJ: Siguranţă în faţa solicitărilor termo-mecanice ale faţadei.

Acum Caparol vă propune utilizarea celor mai moderne tehnologii, pe bază de carbon, în domeniul faţadelor.

Carbon Minera este o masă de armare sub formă de pulbere, special concepută pentru sistemele termoizolante puternic solicitate. Scopul principal este obţinerea unui sistem cu rezistenţă crescută la solicitările termo-mecanice, cauzate de diferenţele mari de temperatură zi/noapte din faţadă. Datorită elasticităţii şi rezistenţei extrem de ridicate la lovire, stratul de armare Carbon Minera permite amortizarea tensiunilor.

Fibrele de carbon asigură chiar şi după mulţi ani protecţia eficientă şi de durată, în cazul în care tencuiala de bază pierde ceva din elasticitatea sa în timp.

Carbon Minera este un mortar uscat, cu liant de var-ciment alb, îmbunătăţit cu fibre de carbon, special pentru sistemele de termoizolaţii Capa-tect, adecvat pentru aplicarea pe polistiren şi pe vată minerală. Grosime 3-5 mm. Verificat ETAG 004.

Proprietăţi:

 • Prelucrabilitate excelentă;
 • Optimizată pentru aplicare manuală sau mecanizată;
 • Liant mineral, de calitate înaltă;
 • Armare cu fibre de carbon;
 • Permeabilitate ridicată la vaporii de apă;
 • Hidrofobizare ridicată.

Rezistenţa crescută la solicitările termo-mecanice asigurată de reţeta îmbogăţită cu fibră de carbon, conferă produsului Carbon Minera caracteristici superioare maselor de armare obişnuite.

Cu Carbon Minera vă oferim în primul rând o soluţie practică – şi aceasta într-un cadru atractiv ca preţ.

carbonminera

Carbon Fassadenputz – suprefete intacte pe termen lung

DOMENIUL DE APLICARE: Ca tencuială decorativă pe toate tipurile de faţade.
AVANTAJ: Suprafeţe curate, frumoase şi rezistente în timp.

FIBRA DE CARBON – EFECT CONVINGĂTOR

Datorită fibrei de carbon, intemperiile şi variaţiile extreme ale temperaturii nu afectează tencuiala Carbon Fassadenputz. în cazul tencuielilor, după circa 10-15 ani, adevărata calitate îşi spune cuvântul. Apar în mod evident diferenţele calitative între o tencuială superioară şi una obişnuită. în cazul unor grosimi mai mari ale straturilor termoizo-lante şi în consecinţă a solicitărilor termo-mecanice mult mai ridicate, această perioadă este semnificativ redusă.

Odată apărute primele fisuri, procesul ulterior de îmbătrânire a faţadei se accelerează datorită suprafeţei de acţiune tot mai mari. Faţada suferă un proces de deteriorare constructiv-funcţional, dar şi estetic: datorită suprafeţei fisurate, culorile devin mate şi opace.

Fibra de carbon din tencuiala Carbon Fassadenputz prelungeşte durata de viaţă a faţadei în mod semnificativ, împiedică apariţia fisurilor şi păstrează prospeţimea culorii în timp. în plus, materiile prime nanoscalare generează şi întreţin un efect de autocurăţare de durată.

CURAT, CURAT,…GENIAL!

Cea mai sigură metodă de protecţie a unei faţade împotriva algelor şi mucegaiuri lor este păstrarea uscată a suprafeţei. Pentru aspectul uscat şi curat al faţadei, cel mai important rol îl joacă combinaţia a doi factori: coeficientul de capilaritate (w) cât mai mic – ce indică o cantitate cât mai mică de apă ce pătrunde în tencuială – şi capacitatea de difuziune cât mai mare (valoare sd minimă) – ce indică rapiditatea uscării faţadei după o aversă de ploaie. Tencuiala Carbon Fassadenputz, dezvoltată de Caparol, asigură faţade uscate şi curate prin maximizarea caracterului hidrofob şi a capacităţii de difuziune. Carbon Fassadenputz este din toate privinţele o tencuială de nouă generaţie!

Carbon Fassadenputz este disponibilă în structură „zgâriată” cu granulaţie de 2 şi 3 mm şi în structură „bob-lângă-bob” cu granulaţie de 1,5; 2 şi 3 mm.

CarbonFassadenputz

CarboSil Fassadenfarbe – noua era a vopselelor de fatada

Armarea prin utilizarea fibrei de carbon

DOMENIUL DE APLICARE: Toate tipurile de faţade.
AVANTAJ: Culori fotostabile – cea mai înaltă clasă de rezistenţă la UV.

NOUA ERA A VOPSELELOR DE FAŢADĂ TEHNOLOGIE NANOHIBRID SI FIBRĂ DE CARBON

CarboSil Fassadenfarbe deschide o nouă eră a vopselelor evidenţiindu-se prin caracteristici fizico-constructive de excepţie.

Tehnologia inovativă încorporată în liantul nano-hibrid asigură faţade mai curate pe termen lung, o prospeţime îndelungată a culorilor şi cea mai înaltă clasă de rezistenţă la UV.

Noua vopsea de faţadă Carbon convinge datorită întăritorului său unic pe bază de fibre de carbon ce asigură acoperirea şi mascarea de durată a fisurilor fine din stratul suport. în plus particulele Nano-Quarz întăresc combinaţia specială de lianţi – răşini siliconice şi creează o reţea tridimensională densă şi dură ce acţionează împotriva murdăriei, păstrând astfel faţadele curate pentru mai multă vreme.

Vopseaua de faţadă CarboSil reuneşte avantajul confirmat al vopselelor dispersii cu cel al vopselelor clasice pe bază de silicaţi, fiind recomandată ca strat final pentru toate tencuielile minerale, cele pe bază de răşini sintetice, finisate sau nefinisate, vopselele silicatice vechi, vopselele de dispersie mate şi sistemele de termoizolaţie intacte.

Faţade mai curate pe termen lung, colorate în culori intense, rezistente la decolorarea provocată de radiaţia UV, sunt avantajele ce recomandă această vopsea ca fiind soluţia perfectă pentru faţada dumneavoastră.

CarbosilFassadenfarbe